Meetapparatuur en lasers

Het aloude gezegde meten is weten is zeker in de bouw van belang. Buiten de standaard ‘bouwlaser’ zijn er nog veel meer typen lasers. Er zijn diverse lasers met zichtbare lijnen, afschotlasers, rioollasers en theodolieten. Wij verhuren ook diverse kleine meetapparatuur.

Het aloude gezegde meten is weten is zeker in de bouw van belang. Buiten de standaard ‘bouwlaser’ zijn er nog veel meer soorten lasers. Denk aan lasers met zichtbare lijnen, afschotlasers, rioollasers en theodolieten. De normale bouwlaser wordt veelal gebruikt bij het uitzetten van vloeren. Met behulp van een meetbaak en afstandsbediening/ontvanger kan tot wel 500 meter gemeten worden. Ook voor binnenwerk waarbij een zichtbare lijn gewenst is, zowel horizontaal als verticaal, zijn diverse apparaten beschikbaar. Om een nauwkeurige helling te maken, kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een afschotlaser. Zo meet je tot op de millimeter nauwkeurig om een mooi afschot te maken. Rioollasers zijn te gebruiken in situaties waar een lange rechte zichtbare lijn nodig is. Bijvoorbeeld bij het leggen en controleren van riolen, maar ook bij afvoerleidingen.

Wij verhuren ook diverse kleine meetapparatuur. Te gebruiken voor het inmeten van een werkplaats of voor het opmeten van een benodigde hoogwerker. Voor alle toepassingen hebben wij een oplossing.