logo msr verhuur 25 jaar

MSR VERHUUR 25 JAAR

Het Begin van MSR Verhuur

Hoe het allemaal begon…
Grondlegger Hans van Zwieteren volgde een technische opleiding en kwam daarna in de bouw terecht. Al snel rolde hij in de verhuur van bekistingsmaterialen. Midden jaren 70 begon de verhuur in opkomst te komen in Nederland. Een grote partij uit Engeland was een voorloper in de verhuur en werd als voorbeeld gezien voor de Nederlandse markt. In navolging hier van begonnen Hans en zakenpartners met verhuur van materialen. In 18 jaar tijd kreeg de verhuur van materieel voor de bouw steeds meer voet aan de grond in Nederland en werkte Hans samen met veel plezier aan het uitbouwen van het bedrijf waar hij werkte en het opbouwen van een belangrijk netwerk. Na 18 jaar verschillende activiteiten en verhuur van materialen in de bouw voor een baas, bedacht Hans: “Dit kan ik ook zelf.” En zo begon hij in 1996 op de zolder van zijn toenmalige woning met Materieel Service Rotterdam.

Materieel Service Rotterdam
Eerst met verkoop van materialen zoals handschoenen, kleding, schroefstempels en ander klein gereedschap. Er moest namelijk eerst vermogen opgebouwd worden. Na 18 jaar was Hans een bekend gezicht in de markt, ze wisten hem te vinden. De eerste vraag kwam: “Ik wil het niet van je kopen, maar huren.” En zo werd de eerste steiger verhuurd. Van één huurvraag van steigers, kwamen er twee, drie, vier en steeds meer. Verhuur van steigers en bouwliften waren in deze beginperiode de hoofdzakelijke verhuurproducten en een enkele schaarhoogwerker.

Van werkkleding naar hoogwerkers
In de loop der jaren werd duidelijk dat de populariteit van de hoogwerker in de lift zat in Nederland. Hans is hier actief mee aan de slag gegaan in die periode. Hoogwerkers hadden en hebben nog steeds een belangrijke rol binnen de groei van MSR Verhuur. En we blijven doorgroeien met inmiddels bijna 150 hoogwerkers!

MSR Verhuur definitief de nieuwe naam
In 2015 werd besloten om van naam te veranderen. De naam Materieel Service Rotterdam dekte de lading niet meer. Van een kleinschalig verhuurpartij van materialen in Ridderkerk, is het bedrijf uitgegroeid tot een belangrijke speler op het gebied van verhuur van machines en gereedschappen in de regio’s Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De afkorting ‘MSR’ werd al dagelijks gebruikt en zo werden we MSR Verhuur.

De volgende generatie neemt het stokje over
Nick van Zwieteren, de oudste zoon van Hans, heeft altijd geroepen dat hij de zaak over zou nemen als hij later groot was. Met Hans als vader is hij altijd betrokken geweest bij de opbouw van het bedrijf, in zijn hele jonge jaren vanaf de zijlijn. Later als vakantiebaantje en in 2010 trad hij in dienst. In 2018 was het dan zover. Hans heeft de leiding overgedragen aan zijn zoon Nick. We zijn inmiddels 3 jaar verder, doorgegroeid naar 3 vestigingen en we gaan door. We investeren in nieuwe producten en diensten. Wie weet wat de toekomst nog meer brengt. Eén ding is zeker, ambitie genoeg! Maar niet voordat we deze mijlpaal, van 25 jaar bestaan, vieren met het team en onze klanten.